Hyra en hydda / bungalow i Thailand –vad kostar det?

Bangkok, Phuket eller Chiang Mai. Vilket resmål är din favorit? Det finns en anledning till att Thailand är ett favoritresmål som många gillar att återvända till. Kanske för att det alltid finns något nytt att upptäcka i landet. Har du tröttnat på att bo på ett vanligt hotell kanske du ska boka in dig i en bungalow inför nästa resa. Vill du dessutom bo nära en strand finns det ett ännu större utbud att välja bland. Här finns det något för alla oavsett vad man har för budget.

Haad Tien Beach Resort

resort-02

På ön Koh Tao hittar du detta exklusiva hotell, vilket bådar väldigt gott för den som vill bo lite avskilt. Med avskilt menar vi att det inte finns någon by eller stad på gångavstånd. Avskildheten bidrar därmed till att både mat och dryck kan te sig lite överprisade, men fördelarna överväger snart helt nackdelarna. Bungalows på denna resort har verkligen en romantisk stämning att bjuda på. En pool med utsikt över havet och ett spa där du kan ta del av en stunds välbehövd avslappning är några av de större förmånerna med denna ort. Det är definitivt det perfekta tillhållet för par som är på smekmånad eller för de som vill komma bort från folkmassorna ett tag.

Prisnivåerna för bungalows skiljer sig beroende på hur stort utrymmet är, men du kan betala allt från 1000 kr per natt till 4500 kr för större familjeboenden. De flesta har utsikt mot stranden, är utrustade med allt nödvändigt elektroniskt och har självklart luftkonditionering som du verkligen kommer att behöva under de mer heta dagarna. Speciellt om du av någon anledning inte skulle vilja ta ett dopp i havet.

Koh Tao Bamboo Huts

resort-03

På samma ö hittar du Koh Tao Bamboo Huts som också ligger nära en strand. I en mer rustik miljö är detta hotells bungalows utrustade med utomhusduschar och i vissa fall även pooler. Inredningen är väldigt typiskt thailändsk i form av bambu som det dominerande materialet. Då byggnaderna som ingår i hotellet ligger lite utspridda får du vara beredd på att gå en hel del.

Själva boendet består av 19 hyddor eller bungalows som mäter allt från 50 till 180 kvadratmeter i storlek. I rummen hittar du TV, wifi, luftkonditionering, kylskåp och även badrock och tofflor. Oavsett vilken hydda du väljer att bo i kan du vara säker på att du får en härlig havsutsikt som du inte kommer att kunna få nog av. Prisklasserna skiljer sig från 1700 kronor per natt till 8200 kronor under högsäsong.

Blue Lotus Resort Koh Phangan

resort-04

Vi lämnar nu ön Koh Tao för att ta oss söderut till Koh Phangan där vi hittar detta charmiga hotell. Deras bungalows bjuder på en utsikt över en strålande trädgård beläget vid havet. Det finns cirka 20 bungalows att välja mellan. Luftkonditionering och varmt vatten finns däremot bara tillgängligt i vissa rum. För den som inte är allt för kräsen är det här ett perfekt budgetboende. Priser startar vid 90 kronor per natt och går upp till runt 190 kronor natten.